Traditie

Niet alleen de naam en de gebouwen van onze hoeve getuigen van vele jaren geschiedenis. Ook de oude hoevegebouwen die we zelf stuk voor stuk renoveerden.
Waar je wiegje staat....Luc is geboren op een boerderij met melkkoeien en varkens, toch hadden zijn ouders voor hem geen landbouwschool in gedachten. Als vijfde in een rij van acht kinderen. Maar de boerenzin zat er duidelijk wel in. Vertrokken met een viertal koeien uit vaders stal om mee te starten.


"Een mens kan gelukkig ouder worden als dromen feiten en mooie herinneringen worden..."

Bij de familie "Van Neer"gaat het herderen van schapen al 6 generaties terug, een traditie die we niet verloren wouden laten gaan, dus kwamen er in 2006 een kudde schapen bij en een jaartje later was ook de hoeveslagerij een feit. Een eerlijk product voor een eerlijke prijs, het contact met de klanten, daar zagen we wel wat in. Tien jaar later tijd om een volgende droom in vervulling te zien gaan, onze B&B, een mooie herinnering aan de vele vakanties "op zolder" bij Tante Rachel, de zus van mijn grootmoeder die in Frankrijk woonde, een B&B avant-la-lettre.


Natuur

Als boer en boerin werken wij elke dag in de natuur, we streven er dan ook al jaren naar om zoveel mogelijk samen met die natuur te werken. Zo laten wij ook bij onze dieren de natuur zoveel mogelijk zijn gang gaan. In de herfst gaat de ram bij de ooien, in de zomer de stier bij de koeien. Zo worden de volgende lente de kalfjes en lammetjes geboren. Die kunnen genieten van moedermelk en sappig weidegras.


Tijdens de winter bijgevoederd met natuurlijke producten zoals hooi, maïs, bietenpulp, geplette gerst en lijnschilfers. De knotwilgenrijen die onze weilanden omringen zorgen eerst als beschutting voor de dieren. Als ze kaprijp zijn wordt het hout gebruikt voor het centrale verwarmingssysteem van de woning. Takken gaan in de houtwallen als afscherming. Zo is ook hier de cirkel rond.